Digital innovations­ledning

Många av verktygen inom innovationsledning handlar om att få fram nya idéer – men sedan då? Den här kursen lär dig hur du tar idéerna vidare till marknaden.

Kursfakta

 • Datum
  6–7 feb & 12 mar 2019
 • Plats
  F7 Möten & Konferens, Stockholm

 • Format
  Klassrumskurs, 3-dagar
 • Pris
  22 950 exkl. moms

3-dagars kurs

Öppna tävlingar som verktyg för digital innovation

Digital innovationsledning är fokuserad på tävlingar som medel för att fånga upp, utveckla och lansera mjukvaruinnovationer. Kursen rustar dig som leder innovation för de utmanande situationer som kan uppstå och presenterar verktyg för att överbrygga utmaningarna.

Hela vägen till marknaden

I kursen lär du dig att ta ett livscykelperspektiv på innovationstävlingar och hur öppen digital innovation rör sig genom faserna mobilisering, tävling och spridning. Livscykelperspektivet är baseras på modellen som beskrivs i boken Open Digital Innovation. Det är unikt i det att det erbjuder såväl en genomarbetad metod för att planera och genomföra innovationtävlingar som ett genuint angreppssätt för att ta de vinnande bidragen vidare till realisering på en marknad.

"När tävlingen är avslutad — det är då det riktiga arbetet startar"
Kursledare med expertkunskap
Anders Hjalmarsson

Forskningsledare på RISE samt universitetslektor vid Högskolan i Borås, har under 10 år bedrivit forskning om digitalisering inom mobilitets- och transportområdet och är medförfattare till boken Open Digital Innovation. Anders är därtill docent i data- och systemvetenskap vid Stockholms universitet.

Gustaf Juell-Skielse

Senior advisor RISE samt docent vid Stockholms universitet. Gustaf har mångårig erfarenhet av tillämpad forskning inom digitalisering och offentlig sektor. Han är medförfattare till boken Open Digital Innovation och initiativtagare till masterutbildningen i öppen e-förvaltning vid Stockholms universitet.

Anna Mattson

Examinerad innovation- och beteendevetare som framförallt arbetar med tjänsteinnovation samt med frågor som organisationskultur. Just nu utvecklar hon personcertifiering för innovationsledare. Anna är projektledare för RISE innovationskontor.

Anmäl dig

Utbildningen äger rum 6 februari 2019 i Stockholm. Den är tre dagar lång och genomförs av Dataföreningen Kompetens. När du klickar på knappen tas du vidare till deras hemsida, där du kan läs mer om utbildningen och anmäla dig.

Till kursen